BIURO PRASOWE

Henryk Kania, 28.11.2011

Henryk Kania laureatem konkursu "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym


W dn. 24 listopada 2011 r. Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania zdobyły pierwsze miejsce w konkursie organizowanym przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego. Asortyment firmy został nagrodzony tytułem "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym". Laureaci konkursu odebrali wyróżnienia od Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Pana Marka Sawickiego podczas XXXVI Dni Przemysłu Mięsnego.
24 listopada 2011 r. podczas uroczystej gali w Warszawie spółka ZPM Henryk Kania zdobyła pierwsze miejsca w corocznym branżowym plebiscycie organizowanym przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego. W imieniu firmy nagrodę odebrał
v-ce Prezes Zarządu Pan Piotr Wiewióra z rąk Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Pana Marka Sawickiego. Nagrodzone produkty zostały docenione w oparciu o ocenę jakości całkowitej, badania chemiczne i uwagi rzeczoznawców. Łącznie zostało wyróżnionych 29 produktów wchodzących w skład asortymentu firmy ZPM Henryk Kania.

Zakłady Mięsne Henryk Kania czerpią z tradycyjnej wiedzy, korzystając z nowoczesnych, efektywnych i przyjaznych naturze technologii.

Lista nagrodzonych produktów:

Szynka z liściem
Szynka Fryderyka
Polędwica z pieca
Pierś z indyka
Frankfurterki
Kiełbasa swojska
Kiełbasa z szynki
Kiełbasa wiejska
Kabanos snack
Kabanosy extra
Kiełbasa gospodarcza
Boczek wędzony surowy
Szynka wędzona surowa
Kiełbasa polska surowa
Kiełbasa krakowska extra
Kabanosy luksusowe
Kiełbasa żywiecka extra
Kabanosy cienkie classic
Kiełbasa z szynki tradycyjna
Kabanosy cienkie z papryką
Kabanosy tradycyjny luksusowe
Kabanosy tradycyjne czosnkowe
Kabanosy tradycyjne pepperoni
Kabanos extra suchy wieprzowy
Szynka z tradycyjnej wędzarni
Karczek z tradycyjnej wędzarni
Kiełbasa krakowska podsuszana
Kiełbasa żywiecka podsuszana
Kiełbasa krakowska sucha tradycyjna

***

Dodatkowych informacji udziela:
Piotr Pogonowski
Agencja PR, Partner of Promotion
Tel. (022) 858 74 58 wew. 101, 0 609 202 220
e-mail: