United in Partners Group
Partners of Promotion TailorBaker PRPremium InHouse Productions

in the following range: Product PR, Corporate PR, Investor Relations and Crisis Communication.

The project is co-funded from The European Regional Development Fund and the national budget.

You are here: home page / press releases

Marathon - pierwszy tak cichy i wydajny odkurzacz bezworkowy. Duza moc ssania, ktora trwa i trwa...

Philips, May 1, 2005

Najwazniejsze cechy brane pod uwage przez Klientow podczas kupna nowego odkurzacza, to wysoka sila ssania i niski poziom halasu. Odkurzacz powinien byc niewielki i optymalnie lekki. Nowy, bezworkowy odkurzacz Philips Marathon FC 9204 spelnia te wymagania, dzieki czemu zaspokoi oczekiwania nawet najbardziej wymagajacych konsumentow.

Dlugotrwala, nieslabnaca moc ssaca jest kluczowa cecha nowego bezworkowego odkurzacza marki Philips. Philips Marathon wyposazony jest w unikalny, wysokowydajny system Cyclone-Filter, ktory minimalizuje ewentualne straty sily ssania. Dla osiagniecia najlepszych wynikow, unikalny filtr Cyclone-Filter wyposazono w 2-stopniowy system filtracji. Najpierw, 95 procent nieczystosci i kurzu dostajacych sie do urzadzenia jest wyfiltrowanych z powietrza i trafia do przezroczystego pojemnika. Pozniej, wszystkie pozostale czasteczki, ktore przeslizgnely sie przez poprzedni filtr, przechwytywane sa przez filtr Super Clean Air HEPA (HEPA 12), ktory redukuje juz niemal 100 procent kurzu. Na koncu, Cyclone-Filter tworzy optymalny przeplyw powietrza. Sila ssania o mocy 325 W sprawia, ze efektywnosc odkurzania jest doskonala bez wzgledu na to, jak dlugo odkurzacz jest eksploatowany.

Odkurzacz Marathon polecany jest tym konsumentom, ktorzy lubia bardzo dokladnie sprzatac swoj dom, a przy tym potrzebuja urzadzenia, ktore jest nieklopotliwe w obsludze. W przypadku Philips Marathon FC9204 nie ma potrzeby wymiany workow, a filtr wystarczy umyc 3-4 razy w roku, aby zapewnic jego optymalne dzialanie. W wyposazeniu znajduje sie funkcjonalna, opatentowana nasadka Tri-Active. Nasadka ta scisle przylega do podlogi zapewniajac dokladne odkurzanie podlog i dywanow. Dzieki specjalnym szczotkom bocznym, zamiata kurz i nieczystosci z naroznikow i szczelin, a wieksze zabrudzenia odkurzane sa za pomoca duzego otworu na przedzie nasadki.

W porownaniu z konkurencja w testach poziomu halasu odkurzacz Marathon okazal sie najcichszym odkurzaczem bezworkowym dostepnym na rynku!

Jego nowoczesne wzornictwo oraz niewielkie rozmiary sprawiaja, ze jest to zdecydowanie najlepszy wybor dla nowoczesnych rodzin. Teleskopowe rury, gumowe kolka, uchylny uchwyt ulatwiajacy przenoszenie, czy dlugi az na 9 metrow przewod elektryczny - to dodatkowe atuty urzadzenia.

Sugerowana cena detaliczna wynosi: 1399 zl

* * *

Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) jest najwiekszym europejskim koncernem elektronicznym i jednym z najwiekszych koncernow tej branzy na swiecie. W 2004 roku swiatowa sprzedaz Philips zamknela sie suma 37,66 USD (30,3 mld Euro). Firma zatrudnia 159,7 tysiecy pracownikow w ponad 60 krajach. Strategiczne obszary dzialalnosci firmy to: ochrona zdrowia, style zycia oraz technologia. Philips jest swiatowym liderem na rynku diagnostycznego sprzetu medycznego systemow monitorowania pacjentow, telewizorow kolorowych, golarek elektrycznych, oswietlenia. Dodatkowe informacje na stronach www.pr.philips.pl.

Dodatkowych informacji udzielaja:

Philips Polska
Beata Ptaszynska-Jedynak
tel: (022) 571 03 32, 0602 411 680
e-mail: beata.jedynak@philips.com

Partner of Promotion,
Agnieszka Rejer
Telefon: (22) 858 74 58
e-mail:a.rejer@partnersi.com.pl

©2014 Partner of Promotion | Belgradzka Street 8/01, 02-793 Warsaw, Poland | Phone: (0048) 22 858 74 58 | info@partnersi.com.pl

created by: tailor&baker